درباره ما

تاریخچه:

 کتابخانه دانشکده پزشکی همزمان با تاسیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال 1367، در پردیس اولیه دانشگاه علوم پزشکی واقع در بلوار بسیج شهرسمنان با خریداری 3000 جلدکتاب فارسی و لاتین، در مساحتی به وسعت 230 متر مربع ( شامل سالن مخزن و مطالعه) فعالیت خود را آغاز نمود. این کتابخانه فعالیت خود را با استخدام دو پرسنل کتابدار و یک پرسنل غیرکتابدار آغاز کرد. همچنین برای رده ­بندی کتب از رده ­بندی کنگره (Library of Congress) استفاده می کردند. در سال بعد سیستم رده­ بندی کتب ازLC به رده ­بندی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا(National Library of Medicin)  تغییر یافت. در­حال حاضر نیز از همین سیستم برای رده­ بندی کتب استفاده می شود. در سال1375با خرید دو دستگاه کامپیوتر، سیستم جستجوی مدلاین به صورت CDراه اندازی شد. در همان سالها، خدمات ارائه کتابشناسی مقاله ­ها نیز به کاربران ارائه می­شد.

پس از احداث پردیس آموزشی دانشگاه در سال 1376، واقع در کیلومتر5 جاده دامغان و حضور سه دانشکده پزشکی، پرستاری و مامایی و توانبخشی در این مجتمع، کتابخانه­ های دانشکده­ پزشکی و پرستاری با تجمیع کتابهای خود به عنوان کتابخانه­ مرکزی به فعالیت خود­ادامه دادند.

در حال حاضر کتابخانه دانشکده پزشکی خدمات خود را در محل کتابخانه مرکزی به کاربران خود شامل اساتید، دانشجویان و پرسنل دانشگاه ارائه می دهد.در سال 1392 سیستم یکپارچه کتابخانه دیجیتال آذرسا در کتابخانه مرکزی و کتابخانه­ های تابعه، به منظوریکپارچه سازی ارائه خدمات راه اندازی شد. در این نرم افزار که تحت وب نیز می باشد، امکان تمدید و رزروآنلاین وجود دارد. علاوه بر آن در تمامی کتابخانه­ ها سیستم امانت از حالت دستی به کامپیوتری تبدیل شده است.

البته دانشکده پزشکی از سال 1397منابع مورد نیاز خود را خریداری و در محل کتابخانه مرکزی نگهداری می نماید و در حال حاضر این دانشکده دارای 1447 نسخه کتاب فارسی و 220 نسخه کتاب لاتین می باشد.

 لازم به ذکر است سیستم کتابخانه به صورت مخزن باز اداره می­ شود. کتابخانه شامل سالن های مطالعه و سایت کامپیوتر برای آقایان و خانم ها، مخزن کتاب،بخش کتب مرجع، بخش پایان نامه ها ومجلات و نیز اتاق سمینارمی باشد. همچنین فضای کتابخانه مجهز به سیستم وایرلس جهت دسترسی کاربران به اینترنت است.

 

اهداف و وظایف کتابخانه دانشکده پرشکی :

 

•   شناخت نیازهای اطلاعاتی کاربران کتابخانه با توجه به رشته­ های آموزشی دانشکده ­پزشکی

•    سفارش و خرید منابع اطلاعاتی اعم ازکتاب­های فارسی و لاتین، منابع الکترونیک

•    فراهم آوردن امکانات و تسهیلات فیزیکی کافی و مناسب برای استفاده از منابع در داخل کتابخانه

•   امانت منابع اطلاعاتی شامل کتاب، نشریه و سی دی به اعضاء و ارایه خدمات دقیق وکامل از طریق همکاران کتابدار به تمام مراجعان

•    تهیه راهنما و بروشورهایی به منظور آگاه کردن اساتید و دانشجویان از منابع و خدمات کتابخانه

•    فهرستنویسی، رده بندی و آماده­ سازی مجموعه کتابهای فارسی و لاتین موجود درکتابخانه

•  برگزاری مستمرکارگاه­های آموزشی اطلاع­یابی و آشنایی با منابع الکترونیک برای اعضای هیات علمی ودانشجویان مقاطع مختلف دانشکده

•     ارائه خدمات اطلاع‌رسانی و پاسخگویی به سؤالات پژوهشگران در زمینه‌های موردنیاز

•    بکارگیری شیوه­ های نوین کتابداری و اطلاع ­رسانی و تکنولوژی­ های پیشرفته اطلاعاتی در جهت استفاده بهینه از نیروی انسانی، منابع و امکانات به منظور اشاعه سریعتر اطلاعات، افزایش دسترسی به آن

•     گردآوری و تجزیه و تحلیل آمار فعالیت­های کتابخانه و گزارش آن به مقام مافوق

•     همکاری و تعامل سازنده با کتابخانه مرکزی و کتابخانه­ های سایر دانشگاه­های سطح استان

•     انبار گردانی و وجین دوره­ای و به روز نمودن کتابهای موجود

 

چشم انداز:

با توجه به پروژه احداث ساختمان جدید کتابخانه مرکزی، یکی از برنامه های آینده کتابخانه دانشکده پزشکی، جداسازی منابع چاپی این دانشکده از منابع کتابخانه مرکزی و ایجاد یک کتابخانه مستقل برای دانشکده پزشکی می باشد.

 

 

ساعت کار کتابخانه:

بخش امانتشنبه الی چهارشنبه8 لغایت 18

سالن مطالعه: شنبه الی چهارشنبه 8 لغایت 18

سایت های  کامپیوتر: شنبه الی چهارشنبه 8 لغایت 15

 

کتابدار مسئول:منیره موذن

مدرک تحصیلی: کارشناسی ارشد علم اطلاعات ودانش شناسی، مدیریت اطلاعات

آدرس ایمیل: moniremoazzen@semums.ac.ir

کتابدار: سمیرا تقوی پور

مدرک تحصیلی: کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی

 

 

تاریخ به روزرسانی :1402/08/6